Részletes kémiai összetétel: Víz – 14%, Fehérje – 22%, Lipidek – 4%, Glükóz – 7,5%, Fruktóz – 16%, Flavonoidok – minimum 8, Karotinoidok – minimum11, Aminosavak – 10%, Enzimek – minimum 100, Természetes antibiotikumok, szerves savak, növényi hormonok, olajok, gyanták – 3-5%
Vitaminok (15-16%) – A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, inozit, folsav, pantoténsav, PP, Ásványi anyagok és nyomelemek (4-5%) – Kálium, Foszfor, Kalcium, Magnézium, Szilícium, Mangán, Kén, Klór, Vas, Nátrium, Réz, Cink
Fogyastása: Egészségügyi problémákkal nem küzdő ember számára a javasolt napi adag 1-3 kiskanál / nap reggel.
Beteg és legyengült / érzékeny személyek számára a javasolt napi adag 4-6 kiskanál reggel.
A száraz virágpor táp tulajdonságai a szervezet akkor szívja fel a legjobban asszimilálódnak a szervezetben, ha hidratált, körülbelül 20-30 perccel víz, friss gyümölcslé vagy joghurt után.
A saját, személyre szabott gyógy-adagok meghatározására, forduljon egy méhészeti fitoterápiában jártas orvoshoz.
Tárolja a virágport hűtőszekrényben vagy hűvös, fénytől és hőtől óvott helyen. Figyelembe véve, hogy idővel elveszti a tápanyagtartalmát, érdemes 6-12 hónapon belül elfogyasztani.
Figyelmeztetések:
Javasoljuk, hogy a virágpor fogyasztás elején tesztelje a lehetséges allergiás reakciókat, kisebb mennyiségű (1 kiskanál) virágport fogyasztva az első alkalomkor, fokozatosan növelve az adagot. Annak ellenére, hogy egyes források azt vallják, hogy a virágpor nem javasolt az allergiás személyek esetében, tulajdonképpen, a virágpor segít a szervezetnek megállítani az allergiás reakciókat, legtöbbzör antiallergén gyógyszerként ajánlják a szakemberek.
Az elhízottságban szenvedő, vagy magas koleszterinszinttel vagy magas trigliceridszinttel rendelkező személyek esetében egészségügyi szakember felügyelete javasolt.
A lelki-, szexuális- vagy ingerlékenységben szenvedők és hormonális egyensúlyhiány esetében javasolt a virágpor fogyasztását elkerülni.