A japán nori Koreában gim (kim) név alatt ismert, ez is – akárcsak a nori - egy gyűjtőnév tulajdonképpen: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia nemzetségéből.A friss algából papírkészítésre emlékeztető technológiával állítják elő a szárított, préselt, papír vékonyságú algalapokat.
Ez a szárított és pirított koreai termék 10 db vékony lapot tartalmaz, egy lap mérete nagyjából 18*20 cm.
Mélyzöld, sötét szín és markáns tenger-íz jellemzi. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma, de magas a rost-, A és B12 vitamin-, kálium, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.
Bár koreai termék, ugyanúgy használható norimaki sushi, onigiri és temaki betekerésére is.
A gimbap-ot, a makisushi koreai változatát is el lehet vele készíteni.
A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.
Koreában gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.
Általánosabb felhasználás esetén a lapokat kisebb darabokra törve, hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, ill. salátákhoz, tésztás ételekhez, rizshez.
Szójaszószban hosszan főzve, egy ízgazdag, besűrűsödött pompás szószt kapunk.
FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 2,5 g szárított nori fogyasztható naponta (1 lap).
A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!