Ázsiai Nori alga lapok 10x

Raktárkészlet: 32 db
Ázsiai Nori alga lapok 10x

A japán nori Koreában gim (kim) név alatt ismert, ez is – akárcsak a nori - egy gyűjtőnév tulajdonképpen: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia nemzetségéből.A friss algából papírkészítésre emlékeztető technológiával állítják elő a szárított, préselt, papír vékonyságú algalapokat.

 

Ez a szárított és pirított koreai termék 10 db vékony lapot tartalmaz, egy lap mérete nagyjából 18*20 cm.

 

Mélyzöld, sötét szín és markáns tenger-íz jellemzi. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma, de magas a rost-, A és B12 vitamin-, kálium, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.

 

Bár koreai termék, ugyanúgy használható norimaki sushi, onigiri és temaki betekerésére is.

 

A gimbap-ot, a makisushi koreai változatát is el lehet vele készíteni.

 

A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.

Koreában gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.

 

Általánosabb felhasználás esetén a lapokat kisebb darabokra törve, hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, ill. salátákhoz, tésztás ételekhez, rizshez.

 

Szójaszószban hosszan főzve, egy ízgazdag, besűrűsödött pompás szószt kapunk.

 

FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 2,5 g szárított nori fogyasztható naponta (1 lap).A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!

 

 

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Polc
40fE
Raktárkészlet
32 db
Cikkszám
D56665
Tömeg
100 g/db
cib