Béres Egészségtár Szemerő Forte Lutein tabletta 90x

Raktárkészlet: VAN
Béres Egészségtár Szemerő Forte Lutein tabletta 90x

A Béres Egészségtár - Szemerő Lutein Forte filmtabletta időskori szembetegség (pl. makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló, speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer.


Miért ajánljuk ezt a készítményt?
  • Magas hatóanyag-tartalom - 10 mg luteinnel  • Komplex összetétel - további antioxidáns vitaminokkal és nyomelemekkel  • Béta-karotint nem tartalmaz - a dohányosok is megkötés nélkül szedhetik  • Egészségpénztári számla terhére megvásárolható

A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga, amely segíti a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben.Komplex készítmény 10 mg luteinnel és további négy antioxidánssal, amelynek hatóanyagai segítik a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben és késleltethetik a szem öregedését.Mikor ajánlott a készítmény szedése?

Alkalmazása javasolt időskori szembetegség (pl. makuladegeneráció) illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére:

  • a szem öregedésének késleltetéséért  • a szemlencse és a retina egészségéért

* A készítményt emelt mennyiségű luteinnel végzett klinikai kutatások eredménye alapján fejlesztette ki a Béres Gyógyszergyár Zrt.

Optometry (2007) 78, 213-219; Experimantal Eye Research 84 (2007) 718-728Kiszerelések:

30 db filmtablettaAdagolás:

Felnőtteknek naponta 1 filmtabletta.Regisztrációs kategória:

Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer, OÉTI szám: 922/STAmsler-tesztA korral járó makuladegeneráció (AMD) a szem éleslátásért felelős területének, a sárgafoltnak (orvosi szóval: makula) károsodása, amely a látás fokozatos romlásához vezet. Előrehaladott állapotban az éleslátást igénylő feladatok elvégzése (például olvasás, arcok felismerése) nehézzé vagy lehetetlenné válik. A betegség tünetei általában 50 éves kor felett jelentkeznek, de a szemben zajló káros folyamatok már mintegy 10 évvel korábban megkezdődhetnek. Bár a betegség nem gyógyítható, de korai felismerés esetén a romlás lassítható, megállítható. A betegség tüneteit egy egyszerű, ún. Amsler-teszttel mindenki ellenőrizheti.Amsler-teszt használataA tesztet jól megvilágított körülmények között végezze. Helyezze a négyzetrácsot a szemétől 30-40 cm távolságra, amennyiben számítógépen végzi a tesztet, szintén ezt a távolságot tartsa. Ha használ olvasószemüveget, akkor azt viselje a teszt alatt is.Takarja le az egyik szemét és fókuszáljon a középső pontra, úgy hogy közben az egész rács területét lássa. Ezt követően, tesztelje a másik szemét is.Figyelje meg, hogy lát-e szabálytalan vonalakat a négyzetrácson hullámzó vonalakat, torzulást vagy hiányzó területeket!Amennyiben a négyzetrácsban torzulást, hullámos vonalakat észlel vagy homályos felületet lát mielőbb keressen fel egy szemorvost további vizsgálat céljából! Hasznos segítség a szakorvosnak, ha az érintett területet a kinyomtatott képen körberajzolja.

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
D53017
Tömeg
100 g/db