Biomenü Bio kakaóbab perui 250g

Raktárkészlet: Alacsony készlet
Biomenü Bio kakaóbab perui 250g

Biomenü Bio kakaóbab perui 250g

A kakaóbab a csokoládé előállításának alapja.

A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által termelt kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják, ezután pörkölik.

A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékét mindenféle adalék nélkül.

A BioMenü Bio Kakóbab a cacao criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók „királyának” is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban.

A kakaóbab élénkítő hatású, éberséget és jó közérzetet biztosít. Kellemesen kesernyés íze miatt nyersen is fogyasztják, de porrá őrölve és meleg tejben elkeverve kiváló frissítő készíthető belőle.

 

A kakópor egészségügyi és táplálkozási előnyei

  • Gazdag penifenolokban, amelyek számos egészségügyi előnyt nyújtanak
  • Csökkentheti a magas vérnyomást a nitrogén-oxid-szint javításásval
  • Csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát
  • A polifenolok javítják az agy véráramlását és az agy működésést
  • Különböző eszközökkel javíthatja a depresszió hangulatát és tüneteit
  • A flavonok javíthatják  a 2-es tipusú cukorbetegség tüneteit
  • Számos meglepő módon segítheti a súlykontrollt
  • Lehetnek rák ellen védő tulajdonságai
  • A teobromin és a teofillin tartalma segíthet az asztmában szenvedőknek
  • Antibakteriális és immunstimuláló tulajdonságai jótékony hatással lehetnek a fogakra és a bőrre
  • Könnyű beilleszteni az étrendbe

 

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Részletek
Adatok
Részletek

Adagolás: Egy adag = 10-15 g

ízlés szerint

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen

Összetevők: 100% bio kakaóbab (theobroma cacao, criollo variety)

Egységenként
100 g
Energia 2242 kJ/535 kcal
Zsír 47,1 g
- amelyben telített zsírsav 29,1 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 14,2 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 1,4 g
Szénhidrát 1,6 g
- amelyben cukor 1,6 g
Rost 31,4 g
Fehérje (protein) 13,0 g
0,0 g

Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.

 

Adatok
Polc
2fE
Raktárkészlet
Alacsony készlet
Cikkszám
D64214
Tömeg
275 g/db
cib