A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak. A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gabonaféle fogyasztása.
Felhasználási javaslat:Mossuk át alaposan és többszörösen a rizst és forraljuk fel hozzá a vizet. A tűzhelyt állítsuk be a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre,és fedő alatt pároljuk a rizst tovább kb 30 percig.
Allergén információ:A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben |
|
Energia |
1582 |
KJ |
|
373 |
kcal |
Zsír |
2,9 |
g |
|
– telített zsírsavak |
1 |
g |
|
Szénhidrát |
77,2 |
g |
|
– cukor |
1,3 |
g |
|
Rost |
3,5 |
g |
|
Fehérje |
7,9 |
g |
|
Só |
0 |
g |
|