Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin.- és ásványi anyag tartalma.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható.
Összetevők: 100% citrus pektin
Felhasználási javaslat:
Lekvárokhoz, dzsemekhez, zselékhez. A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60 g pektin nagyjából 10kg gyümölcshöz elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá.
Allergén információ:
A termék szezámmagot, dióféléket, mustárt is feldolgozó üzemben készült!
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia |
1360 |
KJ |
|
325 |
kcal |
Zsír |
0,3 |
g |
|
– telített zsírsavak |
0,05 |
g |
|
Szénhidrát |
90,4 |
g |
|
– cukor |
|
g |
|
Rost |
8,6 |
g |
|
Fehérje |
0,3 |
g |
|
Só |
0,02 |
g |
Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!
Gluténmentes üzemben készült!