A Pycnogenol az egyik leginkább kutatott természetben előforduló anyag, a francia tengerparti fenyő (Pinus maritima) kérgének kivonata, amely koncentrált formában tartalmaz különböző antioxidánsokat. Napjainkban közel 700 különböző Pycnogenol-alapú terméket gyártanak szerte a világon.
A kivonat klinikai vizsgálatokban kimutatott főbb biokémiai hatásai :
- erős antioxidáns, amely semlegesítette a szabad gyököket a vérkeringésben, valamint stimulálta az antioxidáns enzimek termelését a sejteken belül,
- újrahasznosította az oxidált C-vitamint bioaktív formájára, megvédte az E-vitamint az oxidációtól,
- csökkentette bizonyos gyulladást keltő anyagok termelését
- elősegítette a nitrogénoxid (NO) termelést, mely az erek kitágításában és a vérrögképződés gátlásában játszik fontos szerepet,
- megkötötte a kollagént és az elasztint, védi az enzimes lebontástól, ezzel fokozva a bőr rugalmasságát, és megerősítve az érfalakat a szivárgások ellen,
- javította a nagy- és a kiserek funkcióját.
A Pycnogenol segítheti az emberi szervezetet a szabadgyökök túltermelését kiváltó tényezők (pl. UV sugárzás, szennyezett levegő, dohányzás, nem ellenőrzött cukorbetegség, fizikális, valamint érzelmi stressz, túlzottan kimerítő testedzés) jelenlétében és/vagy már kialakult károsító hatásuk esetén. A fenti hatások klinikai vizsgálatokban számos kedvező eredményhez vezettek, melyek alapján a Flavogard hatóanyaga hozzájárult az érfal erősítéséhez, a vérkeringés javításához, az ízületi funkció és a mozgékonyság javításához, a légzési funkció javításához, a bőrrugalmasság fokozásához és a bőröregedés lassításához, az állóképesség fokozásához.
Összetevők: dikalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz, tengerparti fenyőfakéreg-kivonat (pycnogenol), magnézium-sztearát, talkum, karbox-metil-cellulóz-nátrium
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sót, keményítőt, laktózt, glutént, élesztőt, szintetikus ízesítőt, szinezéket és tartósítószert. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.