Gyógyfű Psyllium Husk Egyiptomi útifű maghéjpor kapszula 60x

Raktárkészlet: VAN
Gyógyfű Psyllium Husk Egyiptomi útifű maghéjpor kapszula 60x

Összetevők: egyiptomi útifű maghéj

Kiszerelés: 60 db kapszula/doboz, bliszteres kiszerelésben

Tömeg: 24 g


A gyomor- és bélrendszer működését segíti. Székrekedés ellen alkalmazzák. Humán kísérletekben csökkentette a koleszterinszintet. Fogyókúrában mérsékeli az éhségérzetet, szabályozza a zsírok lebontását.

A növény:

 


Az Útifűfélék (Plantaginaceae) családjába tartózó, egyéves, szélporozta, elágazó szárú növény. Ázsiában őshonos, Iránból származik. Élelmiszerként is fogyasztják. Indiában nagy területen termesztik.  Az európai (Eur Ph) és az USA gyógyszerkönyvekben hivatalos gyógynövény.


 


Hatása:

 


A gyomor és bélrendszer működését segíti mint növényi rost. Székrekedés ellen alkalmazzák. Humán kísérletek alapján csökkenti a koleszterin szintet, segít a rákkeltő, mérgező anyagok kiürítésében. Fogyókúrában csökkenti az éhségérzet kialakulását és szabályozza a zsírok lebontását. Cukorbeteg-diétában adalékként alkalmazva lassul a cukor felszívódása, ezért vércukorszint csökkenés tapasztalható. Állatkísérletben megállította a tumortelepek osztódását. Nyálkaanyagai (arabinoxylán) gyulladásgátló hatással is rendelkeznek.

 


Alkalmazás:

 

Betegségmegelőző jelleggel (emésztés beállítása) legalább napi 2x2 kapszula ajánlott étkezés előtt. Fogyasztásakor minimum 6 dl-rel kell megemelni a szokásos folyadékbevitelt ! Nagyobb mennyiségben fogyasztás előtt ajánlatos orvossal konzultálni ! Az orvos véleménye alapján vastagbélgyulladás, - fekély kezelésében, cukorbeteg-diétában alkalmas a terápia kiegészítésére.

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Az összetevők hatásai

egyiptomi útifű maghéj:

Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai

" ... a Plantago ovata magvai (Plantaginis ovatae semen) a nyálkás hashajtók közé tartoznak. Vízzel érintkezve a magok erősen megduzzadnak a bennük lévő 12-15% nyálka miatt (xilóz és galakturonsavból épülnek fel, tartalmaznak arabinózt és esetenként ramnózt is),a belek nyomásingert érzékelő idegkészülékeire (baroreceptoraira) hatnak, fokozzák a renyhe bélmozást. A nyálka ugyanakkor csúsztatóanyagként is hat, állományánál fogva előmozdítja a béltartalom kiürülését. A hatás későn érvényesül, rendszerint csak a kezelés kezdetétől számított harmadik-negyedik napon. Teljesen ártalmatlan hashajtó, korlátlan ideig használható székrekedésben, a len (Linum usitatissimum) magvaihoz hasonlóan, szilvaízzel, reszelt almával, esetleg mézzel elegyítve. A bevitelkor bőségesen fogyasztandó folyadék (kb. 200 ml víz vagy gyógytea).

"

Csupor Dezső, Szendrei Kámán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz
" Az egyiptomi útifű magját és maghéját elsősorban székrekedés kezelésére, emelett bőrbetegségek, hasmenés, aranyér, húgyhólyag-problémák és magas vérnyomás gyógyítására, vizelethajtó szerként alkalmazták a kínai, indiai, amerikai és európai tradicionális és népi gyógyászatban.
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
D63777
Tömeg
120 g/db