Gyógyfű tea Aranyvesszőfű 50g

Raktárkészlet: 23 db
Gyógyfű tea Aranyvesszőfű 50g
Összetevők: aranyvesszőfű

Két faj virágos hajtását használják gyógyászati célra. Sokoldalú gyógynövény. Elsősorban vizelethajtó, de immunerősítő, gyulladásgátló, nyugtató hatása is jelentős. Vesekőbetegségben, húgyhólyaggyulladásban, vesemedencegyulladásban ajánlják.

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Aranyvesszőfű – Solidago gigantea, melyet aranyos rutának és istápfűnek is hívnak. Ennek, az őszirózsák családjába tartozó növénynek több változata is ismert, mint például a Solidago virga-aurea, (közönséges aranyvessző), S. carpatica (kárpáti aranyvessző), Soldiago canadensis (kanadai aranyvessző).

Ezt a magas növésű, sárga virágú növényt szívesen tartják kertekben, dísznövényként is, de köztudottan kiváló gyógynövénynek számít.

 

Hatóanyagait tekintve megtalálhatóak benne flavonoidok, szaponinok és illóolaj, nyákanyag valamint cserzőanyagok és keserűanyagok. Hatóanyagai közé tartozik a rutin és a nikotinsav de az inulin és a kumarin is megtalálható benne.

 

Gyógyászati hatásai

 

Gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatású, ezért jól alkalmazható vese, hólyag és májpanaszok esetén is, kiváló epehajtó (elsősorban nyákanyagainak köszönhetően) ezért epehomok és kisebb epekövek hajtására is alkalmas, de vizelethajtó hatása miatt vesehomok hajtásra is rendkívül hatékony.

Az aranyvesszőfűben található triterpén szaponinok, közvetlenül a vesére hatnak és így fokozzák a nátrium és a víz ürítését. Ezen hatást a növényben található diuretikus (vizelethajtó) flavonoidok tovább fokozzák.

 

Reumás és ízületi betegségek esetén is jól alkalmazható, a gyulladás csökkentő hatása miatt, továbbá bélgyulladások kezelésére is megfelelő szer lehet az aranyvesszőfűből és esetleg más növényekből készült gyógytea.

Az aranyvesszűfűből készült gyógyteának izzasztó hatása is van, ezért méregtelenítésnél is kiváló lehet, önmagában vagy más növényekkel kombinálva.

Használják még magas vérnyomás kezelésére, szamárhurut ellen, de mensturációs problémák esetén is, amennyiben a vérzés nehezen indul meg és fájdalmas.

Külsőleg fekélyek tisztítására, bőrfertőtlenítésre és öblögetőként torok fertőtlenítésre is használható.

Az epekő és vesekő esetén minden növényt óvatosan kell alkalmazni. Főként epekő esetén orvossal kell konzultálni, mert ha a kő mérete olyan, könnyen okozhat elzáródást, ami életveszélyes állapothoz is vezethet.

 

Felhasználása

 

Az aranyvesszőfű önmagában is kiváló gyógytea (forrázat), de leginkább más növényekkel kombinálva érdemes használni, melyekkel a bürghi-törvény szerint, szinergista hatást fejt ki. Leginkább felfázás, hugyuti fertőzések, hólyaghurut és vesekő kezelésére kiváló. Jól kombinálható például fehér árvacsalánnal ,  nyírfalevéllel, mezei zsúrlóval, cickafarkkal vagy épp kukoricabajusszal is.

 

 

A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, aki az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabottan tud tanácsot adni, az alkalmazható gyógynövény(ek) módjáról, időtartamáról, készítmények hatásairól, vagy az alkalmazott gyógyszerekkel való kölcsönhatásokról!

Bármely összetevővel szemben tapasztalt egyéni túlérzékenység esetén a növény további felhasználása egészségre veszélyes, a jelentkező tünetekkel célszerű szakorvoshoz fordulni. Várandósság és súlyos megbetegedések esetén a gyógynövény-terápia alkalmazása előtt ajánlott a kezelőorvos vagy gyógyszerész szakvéleményének kikérése.

Adatok
Polc
41lD
Raktárkészlet
23 db
Cikkszám
D57733
Tömeg
55 g/db
cib