Gyógyfű tea Gyermekláncfű levél 50g

Raktárkészlet: VAN
Gyógyfű tea Gyermekláncfű levél 50g

Összetevők: gyermekláncfűlevél

Kiszerelés: tasak

Tömeg: 50 g

A gyermekláncfű gyökérhez hasonló hatású. Cukor hozzáadása nélkül fogyasztják epehajtóként. E célra társítható a katángkóró (cikória) föld feletti részeivel. Vizelethajtóként kisebb vesekövek elhajtására aranyvesszőfűvel, kukoricabajusszal és zsurlófűvel együtt használatos.

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Az összetevők hatásai

gyermekláncfűlevél:

Prof. dr. Petri Gizella - Gyógynövények és készítményeik a terápiában

" Alkalmazzák teákban és kombinált készítményekben, epe- és májpanaszoknál, valamint vizelethajtónak. Valószínű keserűanyag-tartalmának emésztést és epefolyást elősegítő, illetve epetermelést fokozó hatása. A szervezet minden kiválasztó rendszerét serkenti, ezért a legjobb vértisztító szernek tekinthető. ...

A gyermekláncfű népi felhasználása szerint emésztést elősegítő, ,,vértisztító", gyomorjavító. A népi orvoslás étvágygerjesztőnek, erősítőnek, a ,,májbaj", a reumatikus fájdalmak és ízületi gyulladások kezelésére is alkalmazza. Az állatgyógyászatban a leveleket a tejképződés fokozására etetik meg az állatokkal.

"

Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények

" A népi orvoslásban enyhébb kiválasztószervi és emésztőszervi bajokra (puffadás, lassú emésztés), étvágytalanság kezelésére használják, de reumatikus fájdalmak és ízületi gyulladások esetén is javallott használata, ,,vértisztító" hatása miatt kedvelt.

"

Csupor Dezső, Szendrei Kámán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz

" A pitypangdrogokat Európa-szerte enyhe húgyuti panaszok esetén vizelethajtásra, epehajtásra, emésztés javítására, átmeneti étvágytalanság kezelésésre és cukorbetegségben is alkalmazták.

"

Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai

" Keserűen, cukor hozzáadása nélkül fogyasztják epehajtóként (choleretikum). Társítható a katángkóró (Cichorium intybus) föld feletti részeivel, népiesen mindkettőt cikóriának is nevezik.

Vizelethajtó (diuretikus) hatása kísérletileg igazolt, fokozza a nátrium ürítését, nem vezet káliumveszteséghez. Részben a vízháztartást befolyásoló hatására vezethető vissza elhízott személyek kedvező tapasztalata, akik a megfelelő értendi előírások betartása mellett pitypangtea fogyasztása után 2-3 hét múlva súlycsökkenést érnek el. A keserűanyagokat tartalmazó növények általában étvágyjavító hatásúak, ezért ellentmondásosnak tűnik a pitypang felhasználása fogyókúrában.

Vízhajtó hatását magas káliumtartalmának is tulajdonítják.

"
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
D57743
Tömeg
55 g/db