Gyógyfű tea Orbáncfű 50g

Raktárkészlet: VAN
Gyógyfű tea Orbáncfű 50g

Összetevők: orbáncfű

Kiszerelés: tasak

Tömeg: 50 g

Epehólyag-bántalmakban és gyomorfekélyes betegek kezelésére használják. Hatóanyagáról megállapították, hogy nyomott hangulatú (enyhén depressziós) betegeknél hosszabb kezelés után jótékony hatású. Immunerősítő is. Értékes, sokrétű gyógynövényünk.

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Az összetevők hatásai

orbáncfű:

Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai

" A Hyperici herbát a gyógyászatban epehólyag-bántalmakban (cholecystopathia) és gyomorfekélyes betegek kezelésére használják.

A hipericinről megállapították, hogy levert lelkiállapotú, szorongó, nyomott hangulatú (depressziós) betegeknél lehet jótékony a hatás (MAO-inhibitor, azaz gátolja a monoamino-oxidáz aktivitást), de csak néhány hetes kezelés után.

"

Csupor Dezső, Szendrei Kámán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz

" Az orbáncfű központi idegrendszeri (különösen antidepresszáns) alkalmazása újabb keletű, kisebb tradícióval rendelkezik...

Az orbáncfű elsősorban enyhe depresszió esetén alkalmazható (elfogadható indikációi között szerepel még a szorongás, nyugtalanság, pszichovegetatív zavarok).

"

Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények

" Teája védi a nyálkahártyát, elősegíti a sejtek regenerálódását, valamint máj- és epebántalmak esetén is használják. Főzetét a középkor óta alkalmazzák kúraszerűen a neurotikus panaszok, szorongás, idegkimerültség, melankólia, félelemérzés, alvászavarok kezelésére is.

Klinikai tesztekben bizonyították az orbáncfűkivonat hatékonyságát enyhe és középfokú depresszió ellen, mely a szintetikumokkal azonos mértékű és kevesebb mellékhatással jár.

"

Prof. dr. Petri Gizella - Gyógynövények és készítményeik a terápiában

" Teáját vagy a belőle készült kivonatot antidepresszánsként használják.

"
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
D16532
Tömeg
50 g/db