Jódaqua jódos gyógyvíz 200ml

Raktárkészlet: VAN
Jódaqua jódos gyógyvíz 200ml

Jódaqua jódos gyógyvíz 200 ml


Sóshartyáni, természetes jódos gyógyvíz. A Jódaqua gyógyvíz Magyar Termék védjeggyel rendelkező termék!


A jódnak különös szerepe van a szervezet normális anyagcsere folyamatainak fenntartásában. Az ehhez szükséges igen kis mennyiség – napi 0,1 mg – ritkán áll rendelkezésre, ezért közvetve, szerteágazó betegségek forrása lehet.


Befolyással van pl. a szervezet kalcium-háztartására. Jelenlétében a csontokban fokozódik a mészlerakódás. Elősegíti a húgysav, a nehéz fémsók (ólom, higany stb.) mint mérgek kiürítését.


Legrégebben ismert és gondosan tanulmányozott a jódnak a pajzsmirigyre kifejtett hatása és a golyva gyógyítása terén elért kedvező eredmény.


Hazánk területén gyakori betegség a jódhiányos golyva, mely nemcsak a gyermeket érinti, hanem a felnőtteket is. Következményei miatt olykor súlyos klinikai problémát jelent, mint szívzavarok, sérvkészség, kreténség, csökkent szellemi képesség, nagyothallás, beszédhiba, testi fejlődés visszamaradása. Kifejlett golyvánál a Jódaqua adagolást és egyéb gyógyszerezést klinikai kivizsgálással állapítják meg. A felsorolt tünetek, jelenségek azonban jelentkezhetnek kifejlett golyva nélkül is, mely Jódaqua adagolással megelőzhető.


A legújabb kutatások szerint a jódhiány enyhébb következményei közé sorolható a csökkent szellemi képesség, így növekszik a reakcióidő. A gyógyvíz a jódon kívül brómot és lítiumot is tartalmaz, ezért különösen alkalmas az idegi folyamatok egészséges működésének megőrzésére. Igen gyakori továbbá jódhiány esetén a spermaképzés zavara is, ezért a terméketlen szülőknél legelőször mindig jódhiányra kell gondolni. Amennyiben a jódaqua adagolás nem hoz eredményt, akkor szükséges az orvosi kivizsgálás.


A felsorolt egészségproblémák kivédhetők, sőt a szervezet normális testi és szellemi fejlődése, egyensúlya biztosítható az alábbi adagolással:


 terhességben és szoptatós anyáknál a terhességi golyva megelőzésére és a magzat normális fejlődésének biztosítására napi két kávéskanállal


 egytől tízéves korig kétnaponként, tíz év felett – felnőtteknek is – naponta egy kávéskanállal ajánlott.


Jódhiányos területeken (Jászság, Közép-Tiszántúl, néhány Duna menti és dunántúli település kivételével) a jódaqua nem hiányozhat a háztartásból.


Néhány betegségben igen eredményesen alkalmazható gyógykezelésre is. Tekintettel arra, hogy ilyenkor nagyobb adagban kerül alkalmazásra, gyermekeknek ilyen célú felhasználását nem javasoljuk, felnőtteknek pedig indokolt esetben és tartós adagolást elkerülve.


Ilyenek: tartós, makacs hörghurutban, köptetőként, vagy kínzó, száraz köhögésben 5-10 evőkanállal naponta. Torok- és szájgyulladásnál a jódaquás gargalizálás és öblögetés segíti a gyógyulást.


Érelmeszesedés és magas vérnyomás esetén 3 x 1 evőkanállal, más orvosilag előírt gyógyszerek és ellenőrzés mellett.


Adagolásnál a sós íz csökkentése érdekében ajánlott vízzel vagy tejjel 3-5-szörös hígításban használni.


A jód leginkább a pajzsmirigyben koncentrálódik, ezért ha radioaktív jód van a levegőben, ivóvízben vagy élelemben, s azzal a szervezetbe kerül, képes ezt a szervet szétroncsolni, vagy hosszabb távon rákos megbetegedését előidézni. Ilyen esetet produkált a csernobili katasztrófa, amikor a radioaktív jód a légáramlással több száz kilométerre is eljutott. A legfertőzöttebb területeken az “anyagcsere-folyamatok irányítója”, a pajzsmirigyrákos megbetegedés gyakorisága eléri a szokásos megbetegedés százszorosát.


A radioaktív jód bejutása a szervezetbe ilyenkor úgy előzhető meg, hogy sugármentes (pincében tárolt) jódaquával telítjük a szervezetet. Erre naponta néhány kávéskanál gyógyvíz elegendő. Az azt követően bekerült radioaktív jódot a szervek már nem tudják fogadni, az a vizelettel gyorsan kiürül. Ilyenkor a “teli hordó” elve érvényesül, ugyanis már nem tud több folyadékot befogadni.


A biológiailag rendkívül értékes sóösszetételű gyógyvíz literenként 19 g sót tartalmaz. Gyógyhatása nem pótolható gyári készítményekkel és egyéb patikaszerekkel. Ez azért van, mert a víz tengeri eredetű, koncentráltan tartalmazza annak élővilágából származó azon elemeit, melyek az emberi szervezetnek is építői, biokatalizátorai.


Az ötvenes években végzett összehasonlító klinikai vizsgálatok is ezt támasztották alá. A víz gyógyhatása nemcsak annak magas jódtartalmával függ össze. A benne lévő mikro- és makroelemek kedvező aránya egyrészt segíti a jód jobb beépülését a szervezetbe, másrészt annak hormon- és enzimrendszerét aktiválják.


A jódaqua fogyasztása jódhiányos területeken a család minden tagjának ajánlott.


A gyógyvíz még tartós, tízszeres túladagolásban is teljesen veszélytelen.


Az alábbi táblázat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különbözõ korosztályoknak javasolt napi jódszükségleteit mutatja be:


Életkor:  Jódszükséglet (mikrogramm)


12 hónapos korig: 50 mcg

6 éves korig: 90 mcg

7-12 éves korig: 120 mcg

13 éves kor felett: 150 mcg

várandós és szoptató anyáknak: 200mcg

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
D17533
Tömeg
220 g/db