Csuta Kölespehely 250g

Raktárkészlet: Beszerzés alatt
Csuta Kölespehely 250g

A köles a pázsitfűfélék családjába tartozik, egyike a legrégebb óta termesztett „gabonaféléknek”. Ázsiában és Afrikában több, mint 4000 éve ismerik. 
Kiemelhető a vas-, fluor-, foszfor-, kén-, cink-, magnézium-, kalcium-, szilícium- és B1, B2, B3,B6 -vitamintartalma. Emberi fogyasztásra a hántolt köles a megfelelő, bár a hántolás a vitamintartalmának egy részét lecsökkenti. Gluténmentes, a lisztérzékenyek étrendjébe is beilleszthető.

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Hogyan fogyaszd a kölest?

Elkészítése nagyon egyszerű, kb. kétszeres mennyiségű vízben 15-20 perc alatt megfőzhető. Közben akár két-háromszorosára is megduzzadhat, emiatt kiváló kása készül belőle.  

Reggelire mézzel, lekvárral édesítve, asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal fogyasztható a szokásos  müzli helyett vagy annak kiegészítésére. A kölespehely szintén tehető müzlibe, de frissen préselt gyümölcslébe , levesekbe, tejbe vagy joghurtba is keverhető. 

A köles lisztjéből lepényt, palacsintát vagy akár kenyeret is süthetsz, utóbbit búza- vagy rozsliszttel keverve. Emellett számos más felhasználási módja létezik: rizs helyett vagy mellett párolva vagy főve köretként, zöldségekkel tálalva akár vegetáriánus főételként is megállja a helyét. Jó választás rakott, töltött ételekhez és vagdaltakhoz is. 

Adatok
Polc
1bE
Raktárkészlet
Beszerzés alatt
Cikkszám
D67760
Tömeg
275 g/db
cib