Natur tanya tökmagliszt 500g

Raktárkészlet: Beszerzés alatt
Natur tanya tökmagliszt 500g

Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusoknak és a vegánoknak is kitűnő fehérjeforrás.
Régebben a tököt gyógyító növényként tartották számon, mert E- és C-vitamin forrás, rengeteg benne a magnézium és a kálium, ugyanakkor antioxidánsokban is bővelkedik. Kicsi a zsírtartalma, és kalóriában is szegény.
A tökmaglisztnek magas a rost- és a fehérjetartalma, alacsony a zsír- és szénhidráttartalma. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy a tökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra.
A tökmagliszt sokoldalúan felhasználható, kenyerek és péksütemények, pogácsák sütésére egyaránt alkalmas.  Hagyományos ételek készítésénél  a búzalisztet tökmagliszttel helyettesíthetjük. Keverhetjük műzlibe, süteményeket, tésztákat dúsíthatunk vele. Érdemes kipróbálni panírozáshoz is (tökmagliszt – felvert sózott tojás – újból tökmagliszt).
A tökfélék általában Észak-Amerika déli részéről, Közép-Amerikából, a trópusokról származnak.

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Polc
1iB
Raktárkészlet
Beszerzés alatt
Cikkszám
D72056
Tömeg
500 g/db
cib