Összetevők
kukoricakeményítő, sűrítő anyag (guar gumi, xantán-gumi és szentjánoskenyér liszt)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia |
1344 kJ (322 kcal) |
Zsír |
0,3 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
72,9 g |
- amelyből cukrok |
0,1 g |
Fehérje |
2,6 g |
Só |
0,2 g |
Felhasználási javaslat:
Felhasználható 0,5 %-os arányban dzsem, gyümölcstorta, zöldség- és gyümölcskocsonya készítéséhez. A gyümölcs + cukor együttes tömegének 0.5 % át kell a Stabarkból használni.
Például 4500 g gyümölcs és 500 g cukor + 25 g Stabark.
Dzsem készítése:
A zselésítő keveréket a tökéletes oldódás érdekében a cukorral alaposan elkeverjük és a gyümölcshöz forrás közben hozzáadjuk. Ezután még 2-3 percig főzzük, majd üvegbe töltjük.A zselésítés min. 75 °C hőmérsékleten jön létre. Hidegen nem működik!