A búza legtisztább formája.
Évezredeken keresztül ez az ősi gabona biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását. A mai búzának csak igen távoli rokona.
A tudatos táplálkozás kihagyhatatlan eleme
Bátran ajánljuk sütéshez-főzéshez.
Kenyerek, kelt tészták, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez
Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek könnyen emészthetőek és nagyon finomak.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Tárolása : Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen
Fizikai és kémiai tulajdonságok:
Hamu, % (m/m) legfeljebb: 0,90
Nedvesség tartalom, legfeljebb,% (m/m): 15,0
Szemcseméret, µm: 315 µm-en áteső rész 100 %,
250 µm-en áteső rész, legalább 95%
Esésszám (s) legalább: 200