A kókuszvirágcukrot, ahogy a neve is mutatja, a kókusz pálma virágából nyerik olyan módszerrel, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a cukor, hanem a nektárban lévő vitaminok és ásványi anyagok is benne maradjanak a termékben. A nád- és répacukorhoz hasonlóan a kókuszvirágcukor is főleg szacharózbol áll, tehát energiatartalma is ugyanannyi. Cukorbetegeknek, diétázóknak nem javasolt a fogyasztása. A kókuszvirágcukor egyedi, kissé melaszos íze és illata mindent, még a leghétköznapibb teát is különlegesen élvezetessé teszi.
Mivel könnyen karamelizálható, kifejezetten ajánlott erre a célra, például karamellás alma készítéséhez.
Összetevők: kókuszvirágcukor
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1643 kJ / 387 Kcal |
Zsír: |
0,17 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,17 g |
Szénhidrát: |
95,3 g |
- amelyből cukor: |
95,3 g |
Fehérje: |
1 g |
Só: |
0,45 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!