Netamin Vegan Tripla Ginseng kapszula 30x
- Háromféle ginzeng kivonat tripla erejével: fermentált koreai vörös ginzeng, amerikai ginzeng és szibériai ginzeng!
- Évezredek óta alkalmazott adaptogén gyógynövények, melyek kutatások szerint:
- … támogathatják a jobb fizikai és szellemi teljesítményt
- … segíthetik a fáradtság, gyengeség, stressz csökkentését
- … javíthatják a memóriát és koncentrációt
- … hozzájárulhatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez
- + piperin és frukto-oligoszacharidok: ezek az összetevők kutatásokban bizonyítottan fokozták a ginzeng hatóanyagainak felszívódását
A Netamin Tripla Ginzeng kapszula egyszerre háromféle ginzeng előnyeit kombinálja! Ezek a ginzeng fajták számos hasonló hatással rendelkeznek, ugyanakkor különböző egyedi tulajdonságaik is vannak. A három ginzeng fajta így együtt rendkívül sokoldalúan támogatja egészségedet.
A KOREAI GINZENG, más néven ázsiai ginzeng (Panax ginseng) egy 15-20 cm magas, gumós gyökerű évelő növény, amely Kelet-Ázsia hegyvidéki régióiban őshonos. Gyökerét évezredek óta használja az emberiség: több mint 5000 évvel ezelőtt fedezték fel először, a Kína északkeleti részén található Mandzsúria hegyeiben.
Kezdetekben csak élelmiszerként fogyasztották, majd 2000 évvel később fontos részévé vált a hagyományos kínai, koreai és japán orvoslásnak is. Főleg a vitalitás, a fizikai és szellemi teljesítmény fokozására, az immunrendszer erősítésére, a nagy terhelés alatt álló szervezet támogatására, a fáradtság, gyengeség, hangulati problémák és koncentrációhiány ellen és fiatalító szerként alkalmazták.
A koreai ginzengnek három fajtája van: friss, fehér és vörös. A fehér ginzeng egy szárítási folyamat eredménye, ami történhet napon vagy forró levegővel is; a vörös ginzeng esetén viszont a ginzeng gyökeret először több órán keresztül gőzölik, és csak ezután szárítják. Kutatások alapján a vörös ginzengben jelentősen magasabb az aktív hatóanyagok (ginzenozidok) szintje, így élettani hatásai is erősebbek, viszont kevesebb mellékhatással bír, mint a friss vagy fehér ginzeng.
Az AMERIKAI GINZENG (Panax quinquefolius) egy hosszú életű, évelő növény, amely 20-70 cm magasra nő, és Észak-Amerika keleti partvidékén honos. Gyökerét már az amerikai őslakosok is alkalmazták, a különböző törzsek eltérő célokra, például az immunrendszer és a szervezet általános erősítésére, a szellemi képességek javítására, vagy éppen lázkezelésre. A 18. század elején egy jezsuita szerzetes fedezte fel Kanadában, és rövid időn belül értékes exportcikké vált: a vadon gyűjtött (majd a 19. század végétől termesztett) amerikai ginzenget nagy mennyiségben szállították Kínába, ahol sokkal nagyobb becsben tartják.
A kínai tradicionális orvoslás az amerikai ginzenget évszázadok óta használja a Qi (ejtsd: csi), azaz életerő növelésére, az alacsony energiaszint, krónikus fáradtság leküzdésére. A fitoterápiában emellett az immunrendszer támogatására, a stressz, idegesség csökkentésére is gyakran ajánlják.
A tajgagyökér néven is ismert SZIBÉRIAI GINZENG (Eleutherococcus senticosus) egy Északkelet-Ázsiában őshonos, kis méretű, fás szárú cserje. Kelet-Oroszországban, Észak-Kínában, Koreában és Japánban is elterjedt. Bár növénytanilag nem rokona a koreai és amerikai ginzengnek, hasonló adaptogén tulajdonságai miatt világszerte a ginzengek közé sorolják. Több mint 2000 éves múltra tekint vissza a hagyományos kínai orvoslásban, de a koreai és orosz népi gyógyászatban is sok évszázada használják – immunerősítésre, fertőzések ellen, fáradtság csökkentésére, valamint a vitalitás és energia növelésére is.
A szibériai ginzenggel kapcsolatos modern kutatások a 20. század közepén indultak be, amikor szovjet tudósok széles körben vizsgálni kezdték teljesítményfokozó és egyéb hatásait. Napjainkra már jóval több mint 1000 kutatás került publikálásra erről a gyógynövényről.