- A kiegyensúlyozott vércukorszint természetes támogatója
- Komplex készítmény összesen 13 hatóanyaggal!
- Króm, fahéj, görögszéna, magnézium, vitaminok, inulin rost + további 5-féle gyógynövény
- A króm és a görögszéna hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához
- A króm és a biotin hozzájárul a makrotápanyagok (szénhidrátok, zsírok, fehérjék) normál anyagcseréjéhez
- A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban
A cukorbetegség szív- és érrendszeri betegségeket, idegkárosodást, vesebetegséget, szemkárosodást, lábkárosodást, bőr- és szájbetegségeket, csontritkulást okozhat. Szakértői vélemények alapján azonban kijelenthetjük: a 2-es típusú cukorbetegség életmódbeli változtatásokkal megelőzhető, kontrollálható, sőt, akár visszafordítható!
A készítményben található hatóanyagok előnyös tulajdonságai:
Króm: fontos nyomelem, mely hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. Kutatások megállapították, hogy a króm csökkentheti az inzulinrezisztenciát, jótékony hatással lehet a vércukorkontrollra 2-es típusú cukorbetegség esetén és segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Mindezen célokra a Vércukor-ŐR kapszulában is megtalálható forma, a króm-pikolinát a legalkalmasabb.
Fahéj: A fahéj nem csak fűszerként népszerű, közismert arról is, hogy hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A fahéj csökkenti az étkezés után a véráramba jutó glükóz mennyiségét, ugyanis lassítja a szénhidrátok lebomlását. A fahéjban található egy vegyület, ami inzulinszerű hatással bír a sejtekre, így nagymértékben javítja azok cukorfelvételét.
Inulin: Az inulin egy vízben oldódó növényi rost. A vízben oldódó rostokról köztudott, hogy emésztés során felszívják és megtartják a vizet, így zselészerű anyagot képeznek a gyomorban és a bélben, lassítják az emésztést, aminek következtében képesek stabilizálni a vércukorszintet. Az inulin több tanulmány szerint is javíthatja a vércukorkontrollt diabéteszes és prediabéteszes állapotokban.
D-vitamin: Mindenki tudja, hogy a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez. Az elmúlt 10-15 év kutatásai azonban teljesen új megvilágításba helyezték a D-vitamint; többek között felfedezték, hogy a D-vitamin hiány akár 5-szörösére emelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Alacsony D-vitamin szint figyelhető meg az elhízott egyéneknél is, az alacsony D-vitamin szintet összefüggésbe hozták a magasabb vércukorszinttel prediabétesz és 2-es típusú diabétesz esetén is, illetve feltételezik, hogy a D-vitamin pótlás javíthatja a vércukorszintet és inzulinérzékenységet, segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget.
Folsav: A folsav, vagyis a B9-vitamin elengedhetetlen az egészséges élethez: pl. hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, segít csökkenteni a fáradtság és kimerültség érzését. Az utóbbi évek vizsgálatai alapján a folsav homocisztein-csökkentő hatása révén segítheti a vércukorkontrollt a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők körében.
Biotin: A biotin részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, kedvező hatással van a cukoranyagcserére, növeli a sejtek inzulinérzékenységét. Több tanulmány is hasznosnak találta a biotin és krómium-pikolinát kombinációját a cukorbetegség kiegészítő kezelésében, mivel együttesen segíthetnek a vércukorszint stabilizálásában.
Magnézium: A magnézium az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, csaknem 300 enzim működését szabályozza. Többek között hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál izomműködéshez. Kutatásokból kiderült, hogy magnéziumpótlással csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kockázata, és a magnézium hasznos a betegség kezelésében is, ugyanis segíthet javítani a sejtek inzulinérzékenységét.
Görögszéna kivonat: A görögszéna egy gyógynövény, amit Ázsiában széles körben használnak fűszerként, valamint tradicionálisan kifejezetten cukorbetegség esetén. Az utóbbi évtizedben több kutatás és tanulmány is hatásosnak találta a görögszénát a cukorbetegek vércukorkontrolljában, és igazolta annak antidiabetikus hatását.
Szegfűszeg kivonat: A szegfűszeg egy antioxidánsokban gazdag fűszernövény, ami az egészségre jótékony hatással bírhat. Tradicionális gyógynövényként használják a cukorbetegség kezelésében. Hatékonyságát egyelőre állatkísérlet segítségével sikerült igazolni, melyben szignifikánsan csökkentette a vércukor szintjét.
Máriatövis kivonat: Kutatók felfedezték, hogy a máriatövisben található egy vegyület, amely egyes cukorbetegség kezelésére használt gyógyszerekhez hasonló hatást fejthet ki. Ez a természetes vegyület javíthatja az inzulinérzékenységet és csökkentheti a vércukrot. Egy 2016-ban közzétett szisztematikus áttekintő tanulmány szerint a rendszeresen máriatövist szedő embereknél az éhgyomri vércukorszint és a vércukorkontrollt mérő HbA1c-szint egyaránt jelentősen csökkent.
Aloe vera kivonat: Az aloe vera alkalmazása a gyógyászatban évezredekre nyúlik vissza. Tradicionális gyógymódként szerte a világban használják cukorbetegségre, például Latin Amerikában vagy az Arab-félszigeten.Az eddigi tudományos vizsgálatok biztatóak ezen a téren: egy 2016-os szisztematikus áttekintés és meta-analízis szerint az aloe vera jótékony hatással lehet a vércukorkontrollra prediabétesz és 2-es típusú diabétesz esetén.Az aloe vera képes lehet a sejtek inzulinérzékenységét fokozni, ami a vércukor- és inzulinszint, az inzulinrezisztencia, a testsúly, illetve testzsír csökkenéséhez vezet.
Keserűfű kivonat: Az ártéri japánkeserűfű gyökér (Polygonum cuspidatum) antioxidáns tulajdonságának köszönhetően hozzájárulhat a szabad gyökökkel szembeni védelemhez, a benne található rezveratrol segíthet a szív- és érrendszer egészséges működésében. A keserűfűt széles körben használják antidiabetikus hatású gyógynövényként a tradicionális kínai gyógyászatban.
Olajfalevél kivonat: Az olajfalevél kivonat nagyon ígéretes szernek tűnik, ugyanis több mechanizmus révén is segíthet a vércukorszint csökkentésében. Egyrészt lelassíthatja a keményítők egyszerű cukrokká történő átalakulását, ezen cukrok belekből történő felszívódását, illetve növeli a szövetek glükóz felvételét a vérből. Másrészt antioxidáns tulajdonságai révén megóvhat a glikáció (glükóz és fehérjék összekapcsolódása) során képződő szabad gyökök káros hatásától. Embereken végzett kutatások szerint az olajfalevél kivonat jelentősen javíthatja az inzulinérzékenységet túlsúlyos emberekben, illetve csökkentheti a hosszú távú vércukorszintet 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében.