Gyümölcsök: alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, fekete cseresznye, fekete ribizli mag-héj, fekete szeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, narancshéj, piros ribizli mag-héj, szilva, vörös szőlő mag-héj.
Virágok: akácvirág, bodzavirág, búzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmályva virág, narancsvirág, orvosi hárs virág, rózsaszirom, sáfrányos szeklice.
Magvak: ánizsmag, cirok mag, csipke mag, édes kömény, fűszerkömény, kapor mag, kardamon mag, len mag, lepkeszeg mag, máriatövis mag, ‘mustármag’, napraforgó mag, tökmag, vörös szőlőmag.
Gyógyfüvek: apróbojtorjánfű, aranyvesszőfű, cickafarkfű, citromfű, fűzfakéreg, kukoricabajusz, lucernafű, meggyszár, orvosi pemetefű, szamosfügefű.
Fűszerek: bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfű, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, zöld tea, szegfűszeg,virágbimbó.
Gyökerek: cékla, csicsóka, édesgyökér, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér, macskagyökér.
Levelek: borsmenta, csalán, gyermekláncfű levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya.
Az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a flavonoidok képesek befolyásolni a gyulladásgátló mechanizmusokat valamint módosítják az immunsejtek intracelluláris jelátviteli útvonalait, így azok aktivitását.
A COVID-19 által okozott szövődmények kialakulását jelentősen csökkenti az őssejt terápia.
Kiderült, hogy az őssejtek segíthetnek többek között a COVID-19 által kiváltott tüdőgyulladás kialakulásának csökkentésében, emellett a immunsejtek számának növekedésében továbbá pótolják a tüdő sejtjeit melyek a fertőzés során elpusztultak. A pontos mechanizmus 100%-ban még nem ismert, de a plusz őssejtek csökkentették a vírus hatására fellépő “citokin vihart”, így csökkent a tüdőben felhalmozódott víz mennyisége. Ennek következtében a kutatás során őssejtekkel kezelt csoport minden tagja túlélte a fertőzést, míg ez sajnos a kontrollról nem mondható el.