Barackmag B17, NaturPiac 100g bemutatása
A sárgabarack magjának legfontosabb hatóanyaga a B-17 vitamin. A keserű magbél B-17 vitamin tartalma magasabb mint az édes magé. Egy szem keserű sárgabarack mag 20-30 mg B-17 vitamint tartalmaz.
Egyes kutatások szerint néhány súlyos, degeneratív betegség kialakulása is a B-17 hiányára vezethető vissza. A B-17 nem esszenciális (létszükségletű) anyag, de valószínűsíthető, hogy megfelelő mennyiségű jelenléte a szervezetben gátolhatjaa sok krónikus betegség kialakulását.
Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 200 mg, melynek hiánya kedvezőtlen hatással van a szervezetre.
Ajánlott adagolás: magas cianid tartalma miatt napi 3 - 5 szem.
100 gramm sárgabarackmag tápértéke:
kcal: 606
fehérje: 24
szénhidrát: 13.4
zsír: 50.8
A keserű íze miatt ajánlott gyümölccsel fogyasztani. Gyerekektől elzárva tartandó!
Kiszerelés
100 g