A goji bogyó (Lycii fructus) a Lycium (ördögrcérna) nemzetségbe tartozó egyes fajok ehető terméseinek neve. Őshonos Dél-Kelet Európában és Ázsiában, elsősorban Kínában. Az ázsiaiak már több, mint 2000 éve ismerik, értékes tápanyagtartalma miatt „piros gyémánt”-nak nevezik. A hagyományos orvoslásban a szem, máj és vese betegségeinek kezelésére alkalmazták. Kiváló fehérjeforrás, 19 aminosavat tartalmaz. Antioxidánsokban, A-, C-, E-, és B-vitaminokban gazdag. Ásványi anyagjai közül kiemelkedik a kálium, cink, vas, és réz.
A szuperélelmiszerként is ismert goji bogyó jótékony hatású a cukorbetegség, magas vérnyomás, fertőző betegségek kezelésében, valamint a megfázás és láz tüneteit is enyhíti. Régebben a depresszió, szorongás és hangulatingadozások mérséklésére alkalmazták. Kitűnő forrása az antioxidáns hatású béta-karotinnak, valamint fitonutrienseknek, melyek a bőr és szem egészségét támogatják. Összetevőinek köszönhetően csökkenti a vércukorszintet, szabályozza a koleszterin-, és trigliceridszintet, védve ezzel az érrendszer egészségét.