Tovita csonterősítő por 100g

Raktárkészlet: 17 db
Tovita csonterősítő por 100g

A Tovita csonterősítő por a tyúktojás-héjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított, gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény. Speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait.A Tovita jól felszívódó formában tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: kalciumot és további makro- és nyomelemeket. Szedése segíti az egészséges csontozat, fogazat és a porcszövet kialakulását.

Hatóanyag: Egy adagolókanálnyi (1 g) por 340-380 mg tojáshéj-kalciumot tartalmaz.
További összetevők: magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, 15 nyomelem, valamint a kollagént tartalmazó tojás-hártya.A készítmény alkalmazása ajánlott:

- az egészséges, szilárd csontrendszer és ép fogazat kialakulásához, valamint annak megőrzéséhez.

- a változókori és időskori csontvesztés, csontritkulás esetén, gyógyszeres kezelés kiegészítésére,

- a csonttömeg megőrzéséhez a biológiailag kritikus élethelyzetekben, úgymint várandósság, szoptatás, csonttörés, valamint rendszeres sportolás idején.

Kisgyermekeknek (szükség esetén) egyéves kortól adható.

Figyelmeztetés: Nem alkalmazható a készítmény a ható-és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén. Ha Önnek hajlama van vesekőképződésre, vagy ha súlyos veseelégtelensége van, ha a vizelettel nagyfokú kalciumvesztése van, ne szedje a Tovita port. Gyomorsavhiány ill. hiperkalcémia (a vér normálnál magasabb kalciumtartalma) esetén sem ajánlott a szedése.A szedés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy szüksége van-e a makro- és mikroelem bevitelre, van-e veseköve, és iszik-e elegendő (2-3 l) folyadékot naponta.

 

Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsök-kenés miatt). Egyidejű alkalmazása kerülendő más kalcium- és D-vitamin tartalmú készítményekkel, a túlzott bevitel és az élettaninál magasabb vérkalciumszint kialakulásának lehetősége miatt! Tiazid tipusú vizelethajtó és Digitalis glikozidokat tartalmazó készítményekkel együtt csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.

 

Alkalmazása: Étkezés közben vagy közvetlenül étkezés után, folyadékkal javasolt bevenni. Kisgyermekeknél célszerű szilárd ételbe (pl. főzelék) keverve beadni.

Ajánlott adag:

1 - 2 éves korig: 1x 1/2 adagolókanálnyi por/nap
3 - 8 éves korig: 1-2x1 adagolókanálnyi por/nap
9 - 25 éves korig: 2-3x1 adagolókanálnyi por/nap
26 - 40 éves korig: 1x1 adagolókanálnyi por/nap
41- 60 éves korig: 3x1 adagolókanálnyi por/nap
60 éves kor felett: 2-3x1 adagolókanálnyi por/nap
Várandós állapotban és szoptatás idején: 1-3x1 adagolókanálnyi por/nap
Csonttörés, csontritkulás esetén: 2-3x1 adagolókanálnyi por/nap
Rendszeres sportolás idején: 1-3x1 adagolókanálnyi por/nap
(Egy adagolókanálnyi por kb. 1g)

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Polc
29cA
Raktárkészlet
17 db
Cikkszám
D1914
Tömeg
100 g/db
cib