Tovita tabletta csonterősítő 60x

Raktárkészlet: VAN
Tovita tabletta csonterősítő 60x

A csontképzéshez nélkülözhetetlen kalciumot és további életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, tojáshéjból és -hártyából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított készítmény.


Tovita Csonterősítő tablettaMielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót! E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön panaszait kezelheti orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehetTulajdonság és hatás

A TOVITA® csonterősítő tabletta gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, népgyógyászati tapasztalat és a több, mint 15 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A TOVITA® jól felszívódó formában tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: kalciumot és további makro- és nyomelemeket. A TOVITA® segíti az egészséges csontozat, fogazat és a porcszövet kialakulását.Mi a TOVITA® tabletta hatóanyaga?

Egy tabletta 340-380 mg tojáshéj-kalciumot (Ca++) tartalmaz. További összetevők: magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, valamint 15 nyomelem és a kollagént tartalmazó tojáshártya.Mit tartalmaz még a TOVITA® tabletta?

A készítmény ízesítőként édeskömény olajat és tablettázási segédanyagokat tartalmaz: polividon, talkum, magnézium sztearát, nátrium karboxi-metilamilopektin.Mikor ajánlott a TOVITA szedése?

A készítmény alkalmazása ajánlott:

-Az egészséges, szilárd csontrendszer és ép fogazat kialakulásához, megőrzéséhez.

-A csontozat építéséhez a változókori és időskori csontvesztés, csontritkulás esetén, valamint a csontritkulás. gyógyszeres kezelésének kiegészítésére.

-A csonttömeg megőrzéséhez a biológiailag kritikus élethelyzetekben, úgymint várandósság, szoptatás, csonttörés, valamint rendszeres sportolás idején.Mikor ne szedje a TOVITA® tablettát?

Nem alkalmazható a készítmény a ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén. Ha Önnek hajlama van vesekőképződésre, ha súlyos veseelégtelensége van, ha a vizelettel nagyfokú kalciumvesztése van, ne szedje a TOVITA® tablettát! Gyomorsavhiány illetve hiperkalcemia (a vér normálnál magasabb kalciumtartalma) esetén sem ajánlott a szedése.Mit kell tudnia a TOVITA®-szedés elkezdése előtt?

A szedés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy szüksége van-e a makro- és mikroelem bevitelre, van-e veseköve, és iszik -e elegendő (2-3 liter) folyadékot naponta.Szedhetik-e a TOVITA tablettát gyermekek is?

Igen, kisgyermekeknek (szükség esetén) egyéves kortól adható.Szedhető-e a TOVITA más gyógyszerekkel együtt?

Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készít¬mény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (a lehetséges hatáscsökkenés miatt). Egyidejű alkalmazása kerülendő más kalcium-, alfacalcidol- és calcitriol tartalmú készítményekkel, a túlzott bevitel és az élettaninál magasabb vérkalciumszint kialakulásának lehetősége miatt! Tiazid-típusú vizelethajtó és Digitális glikozidokat tartalmazó készítményekkel együtt csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.Mire kell ügyelni várandósság és a szoptatás ideje alatt?

Ebben a csonttömeg megőrzése szempontjából biológiailag kritikus élethelyzetben megnövekszik a szervezet ásványi anyag igénye, ezért az átlagosnál nagyobb mennyiség - főleg kalcium - bevitelére van szükség. Ha Ön az ásványi anyag pótlására TOVITA® tablettát és a várandósság során ajánlott multivitamint is akarja szedni, akkor ezt minden esetben beszélje meg kezelőorvosával!Mikor és hogyan kell a TOVITA® tablettát bevenni?

A készítményt étkezést követően egy, másfél óra elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.Mennyi az ajánlott adag?

1-2 éves korig 1x1/2 tabletta /nap

3-8 éves korig 1-2x1 tabletta /nap

9-25 éves korig 2-3x1 tabletta /nap

26-40 éves korig 1 x 1 tabletta /nap

41 -60 éves korig 3x1 tabletta /nap

60 éves kor felett 2-3x1 tabletta /nap

Várandós állapot és szoptatás idején 1-3x1 tabletta /nap

Csonttörés, csontritkulás esetén 2-3x1 tabletta /nap

Rendszeres sportolás idején 1-3x1 tabletta /napMilyen nem kívánt hatást válthat ki a TOVITA®?

Előírásszerű szedés esetén mellékhatás nem várható. Aj avasoknál nagyobb adagok szedése esetén gyomorsavhiány és székrekedés előfordulhat, az adagok csökkentésével és naponta elegendő (2-3 liter) folyadék fogyasztásával azonban a tünetek megszüntet-hetők. Amennyiben a felsoroltakon kívül egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését!Mire fontos még ügyelni a TOVITA szedése során?

A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni!Mennyi ideig szedhetőa TOVITA?

A készítmény a kalciumpótlást indokoló állapot (pl. növekedési időszak, várandósság, változókor) vagy betegség (pl. csonttörés, csontritkulás) fennállása esetén folyamatosan szedhető. Csontritkulás kiegészítő kezelésére történő alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy évente konzultáljon kezelőorvosával.Hogyan kell tárolni a TOVITA tablettát?

Legfeljebb 25°C-on, felbontás után jól lezárva.Meddig használható fel a TOVITA?

A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.Nyilvántartási szám: OGYI-223/1991Kiszerelési egység: 60 dbGyártja és a forgalomba hozatali engedély jogosultja:

OSTEOFIT Kft.

1131 Budapest, Reitter Ferenc u. 132.

Tel.: 239-3500

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
D1915
Tömeg
120 g/db