Arcunk életünk tükre, meglátszik rajta, ha tudatosan élünk, odafigyelünk arra, mit eszünk és iszunk. Éppen ezért a szépség valóban belülről fakadó, általunk is kontrollálható, kortalanul fenntartható. A halkollagén különösen nagy segítség a természetes szépségápolásban, a belülről táplálkozó szépség megőrzésében.
Ahogy öregszünk, szervezetünkben a természetes kollagénszint csökkenni kezd. Emiatt bőrünk elveszíti rugalmasságát, megereszkedik és ráncosodni kezd. A termék alapanyagául szolgáló, kimagasló profilú Naticol® halkollagén 100%-ban hasznosul, így a bőr képes visszanyerni feszességét, rugalmasságát.
Rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a nagyobb ráncok mélységét, s a kisebbeket akár egészen el is tüntethetjük.
Naticol™ Halkollagén-peptidek:
Ez egy nagy mértékben előemésztett kollagén fehérje, amely főként glicin aminosavat tartalmazó di- és tri-peptideket tartalmaz. Ezek 2000 dalton alatti méretűek, így ún. peptid-csatornákon keresztül is fel tudnak szívódni a bélrendszerből, azaz változatlan formában jutnak a véráramba, nem pedig egyszerű aminosavakként. Ezek a véráramba került változatlan formájú kollagén-peptidek pedig a különböző szöveteinkhez eljutva közvetlenül képesek ott fokozni a kollagén szintézist, biztosítva ehhez az építőköveket. A kollagén-peptidek tehát nem csak egyszerűen a kollagén szintézishez ideális arányú aminosavakat biztosítanak, hanem közvetlenül biztosítják a „kész modulokat”, miközben stimulálják a kollagén, sőt, még az elasztin szintézisét is.
A Naticol™ halkollagén volt az első, amivel kapcsolatban igazolták, hogy már napi 2,5g fogyasztása is elegendő a bőr állapotának javításához, (bár 5g jobb erre a célra) azonban mára már egyéb kollagén-peptidek esetében is igazolták ezt. Feltehetően nem arról van szó, hogy a halkollagén-peptidek jobbak lennének, mint a sertés- vagy marhakollagén-peptidek, hanem a természetes enzimekkel való hidrolízis (előemésztés) a kulcsa a fokozott hatásának, amely eljárás mára általánossá vált egyéb készítményeknél is. Tehát a ma kapható legtöbb kollagén-peptideket tartalmazó termékre már nagy valószínűséggel szintén igaz ez a jó hatásfok. Amiért mégis a halkollagént választottam, annak oka, hogy a termék bár fiatalok és férfiak számára egyaránt remek, a célközönsége mégis az 50 év feletti nők voltak. Körükben pedig gyakori a Hashimoto- vagy egyéb pajzsmirigy probléma, esetleg autoimmun betegség. Az emlősállatoktól származó élelmiszerek (amelyek közül a kollagén sem kivétel) sok ún. Neu5gc nevű vegyületet tartalmaznak, amelyek elkerülése fontos lehet ilyen állapotokban; egyes vizsgálatokban a Neu5gc ellen termelt ellenanyagok sokszoros mennyiségét figyelték meg a körükben. Azaz, ha a feltehetően azonos hatású, de némileg olcsóbb marha- vagy sertéskollagént alkalmaztuk volna, akkor azok számára, akik igyekeznek pajzsmirigy- vagy egyéb gondok miatt elkerülni a Neu5gc-t tartalmazó élelmiszereket, le kellett volna mondaniuk a TITOKról is.
A TITOK termék napi adagja 5g (5000mg) Naticol™ Halkollagén-peptidet tartalmaz.
A kollagén-peptidek hatását számos humán klinikai vizsgálat támasztja alá. A szájon át szedett kollagén-peptidek 2,5g és 10g közötti napi dózisban segítik késleltetni a ráncok megjelenését, illetve a meglévő ráncok mélységét. Fokozzák a bőr hidratáltságát, rugalmasságát, feszességét. Segítik az ízületi folyadék termelődését, valamint gyorsítják a haj növekedését és gátolják/visszafordítják a hajhullás egyes típusait (a férfias típusú hajhulláson feltehetően nem segít, de a diffúz hajhulláson pl. segített egy vizsgálat során). Még az időskori izomvesztés csökkentésében is hatásosnak találták.
MSM:
Az MSM egy természetben előforduló szerves kénvegyület, amely kis mennyiségben zöldségekben, gyümölcsökben és állati eredetű élelmiszerekben is megtalálható. Klinikai vizsgálatokban többféle pozitív hatását is igazolták már, többek között segített enyhíteni a szezonális allergiát, gyulladáscsökkentő hatása révén pedig csökkentette az ízületi problémákat és az edzés utáni izomlázat. A Titokba azonban elsősorban nem ezek miatt került, hanem mert a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik: biztosítja azok szerkezeti elemeihez a kén „építőkövet”, főleg a keratin (és nem kreatin) szintéziséhez.