100% N-Acetil-L-cisztein aminosav - Immunerősítő és nyákoldó kapszula.
- Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
- N-acetil-L-cisztein vegetáriánus kapszulában.
Miben nyújthat segítséget az N-Acetil L-cisztein (NAC)?
- antioxidásként erősíti az immunrendszert, ezen kívül nyákoldó hatású
- a ciszteinből képződő glutation óvja az izmokat a károsodástól
- segít a bőr regenerálódásában, az új bőr képződésében
- segíti a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzését
- óvja az ízületeket, csontokat, porcokat
Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája. Gyakran alkalmazzák táplálékkiegészítőkben. Magas kéntartalmának köszönhetően segít közömbösíteni az anyagcsere folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket. A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns. A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutationtartalma. Másképpen fogalmazva, aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutationszint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével. Kijelenthető, hogy sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre.
-
Előfordulása: Baromfi, joghurt, zab, búzacsíra, tojássárgája, fokhagyma, brokkoli, kelbimbó.
-
Egyéb antioxidánsokkal – C-vitaminnal, E-vitaminnal – együtt szedve még erősebb hatás érhető el.
Hogyan alkalmazzuk? Szétrágás nélkül folyadékkal lenyelve étkezés előtt.
Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Várandósok számára vagy szoptató anyáknak a fogyasztása nem javasolt.